Go Back
+ servings
Jókai bableves

Jókai bableves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Jókai bableves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 521 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A babot alaposan mossuk meg, előző este áztassuk vízbe, hogy jól megpuhuljon és csökkenjen a főzési ideje.
  • Másnap egy nagy edényben feltesszük főni a feldarabolt füstölt hússal együtt. Ízlés szerint lehet sózni, borsozni, de vigyázzunk, a füstölt hús levétől eleve kerül bele só.
  • Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a zellert és a zöldségeket. Én tettem bele babérlevelet és pici zeller zöldjét is.
  • Addig főzzük amíg a bab kívül-belül puha nem lesz. Ízlés szerint sózzuk.
  • Mikor elkészül önmagában annyira finom, hogy a rántással nem is kell bajlódni, így még egészségesebb lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Jókai bableves-hez!

Tápérték

Kalória: 521kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 20gZsír: 45gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 20gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 291mgKálium: 333mgÉlelmi rost: 6gCukor: 2gVitamin A: 2570IUVitamin C: 6mgKalcium: 60mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!