Mielőtt nekilátnál a káposztasaláta elkészítésének, készítsd elő az összes hozzávalót, hogy könnyebben haladj.
A káposztát és a sárgarépát megtisztítod, majd egy nagy lyukú reszelőn finomra reszeled. A lilahagymát apró kockákra vágod.
A reszelt káposztát, répát és a finomra vágott lilahagymát egy nagy tálban összekevered.
Egy kisebb tálban készítsd el az öntetet. Ehhez az összes öntethez való hozzávalót (majonéz, joghurt, olívaolaj, ecet, citromlé, mustár, cukor, só, őrölt fekete bors) egy kézi habverővel vagy egy kanállal jól összekeversz, amíg sima és homogén állagú nem lesz.
Az elkészült öntetet ráöntöd a zöldségekre, majd óvatosan, de alaposan összeforgatod, hogy az öntet mindenhol egyenletesen bevonja a zöldségeket.
Miután összekeverted a salátát, fedd le és tedd a hűtőbe. Ajánlott legalább pár órát hűteni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezáltal a saláta még ízletesebb és frissítőbb lesz.
A káposztasalátát hidegen tálald. Tökéletes köret lehet grillezett húsokhoz, hamburgerekhez vagy hot dogokhoz.