Go Back
+ servings
Szeletelt borkrém rolád porcukorral meghintve, a krémes töltelék lágyan kifolyik a piskóta aranybarna széléről.

Borkrém rolád

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borkrém rolád.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 35 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás deszert
Konyha fúziós
Mennyiség 6 főre
Kalória 708 kcal

Hozzávalók
  

a tészta: 2 róládra:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A sütőt 180°C fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük. A tojásokat a cukorral, kevés sóval, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral vízgőz fölött krémesre keverjük.
  • A gőzről levéve addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl.
  • A lisztet a masszához szitáljuk, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztamasszát ezután a tepsibe tesszük, elsimítjuk és előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük.
  • a piskótát egy porcukorral megszórt tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt azonnal lehúzzuk. A piskótát szorosan begöngyöljük a konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
  • közben a krémhez a tojást, tojássárgáját a bort és a cukrot elkeverjük és gőz fölött sűrű krémmé főzzük. a gőzről levéve tovább keverjük, míg ki nem hűl.
  • Lágy vajat jó krémesre keverünk és a borkrémhez dolgozzuk. a piskótát kigöngyöljük és hosszában megfelezzük. A krémet betöltjük, feszesre göngyöljük, papírba burkoljuk és szeletelésig legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borkrém rolád-hoz!

Tápérték

Kalória: 708kcalSzénhidrát: 64gFehérje: 8gZsír: 40gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 1gKoleszterin: 318mgNátrium: 369mgKálium: 164mgÉlelmi rost: 1gCukor: 51gVitamin A: 1366IUVitamin C: 1mgKalcium: 55mgVas: 2mg
Keyword Borkrém, citromhéj, desszert, édes krém, Fehérbor, Fúziós konyha, Göngyölt sütemény, Piskóta tészta, Sütés, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!