Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Töltött csirkevagdalt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Töltött csirkevagdalt.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
25
perc
perc
Sütés/főzés
50
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
15
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
707
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
35
dkg
csirkehús
darált
10
dkg
kolbász
10
dkg
mortadella
3
evőkanál
trappista sajt
reszelt
3
evőkanál
zsemlemorzsa
2
db
tojás
7
dkg
füstölt sajt
petrezselyem zöld
2
gerezd
fokhagyma
4
evőkanál
olaj
2
db
sárgarépa
2
db
vöröshagyma
2
dl
erőleves
1
dl
vörösbor
Elkészítés
Egy tálban összekeverem a darált húst, összevágott tojást, mortadellát, a bőrétől megfosztott kolbászt, zsemlemorzsát, reszelt sajtot, felvágott petrezselymet, fokhagymát.
Egy vágódeszkát megszórok zsemlemorzsával és a húsmasszát elterítem rajta,, téglalappá formálom.
A massza közepére rakosgatom a csíkokra vágott füstölt sajtot, majd óvatosan feltekerem az egészet.
A tetejét megkenem a kicsit felvert tojásfehérjével, egy serpenyőben kevés olajon meg pirítom minden oldalról.
A répát, hagymát, nagyobb darabokba felvágom s egy kiolajozott tepsibe rakom,
A hústekercset is beleteszem és megsütöm 180 fokon kb: 50 perc alatt.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Töltött csirkevagdalt-hoz!
Tápérték
Kalória:
707
kcal
Szénhidrát:
17
g
Fehérje:
36
g
Zsír:
53
g
Telített zsír:
16
g
Többszörösen telítetlen zsír:
9
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
23
g
Trans Fat:
0.2
g
Koleszterin:
209
mg
Nátrium:
1020
mg
Kálium:
588
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
5
g
Vitamin A:
6067
IU
Vitamin C:
15
mg
Kalcium:
282
mg
Vas:
3
mg
Keyword
csirke, húsétel
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!