Go Back
+ servings

Karácsonyi szarvaspörkölt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karácsonyi szarvaspörkölt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 879 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst szépen megmossuk, megtisztítjuk a hártyától, majd nagyobb méretű kockákra, vagy érmékre szabdaljuk és összedolgozzuk a húspuhítóval, illetve szódabikarbónával. (Erre azért van szükség, mert a hús később a fehérbortól könnyen beedződhet és akkor csak igen sokára fő meg.)
  • Miután kb. fél órát pihentettük, csöpögtessük le, és pirítsuk meg jól a felhevített libazsírban . Ezután adjuk hozzá az igen apróra vágott hagymát, és fokhagymát valamint egy egészen kevés bort, és alacsony lángon, lefedve, sűrű kevergetés mellett pároljuk őket össze. Ezt addig folytassuk, amíg a hús csaknem megpuhul és a bor egészen elfogy.
  • Ha ezzel megvagyunk, adjuk hozzá a jól megtört fűszereket és a felezett csiperkét, majd egy kevés vizet öntve alá hagyjuk ismét összepárolódni az egészet. Ha a gomba és a hús már megfelelő puhaságú, a finomra darált pirított mandulával megszórjuk, összeforgatjuk az egészet, majd a tejszínnel felengedjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel, vagy húslével hígíthatjuk. Végezetül ízlés szerint mézet adunk hozzá és újfent sózzuk, borsozzuk, majd forrón, burgonyakrokettel körítve tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karácsonyi szarvaspörkölt-höz!

Tápérték

Kalória: 879kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 60gZsír: 55gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 239mgNátrium: 887mgKálium: 1537mgÉlelmi rost: 8gCukor: 13gVitamin A: 783IUVitamin C: 7mgKalcium: 212mgVas: 10mg
Keyword húsétel, szarvas, vadétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!