Szitáljuk a lisztet egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a sót. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a vajat, a zsírt és morzsoljuk el. Ezután mehet bele a reszelt citromhéj, egy egész tojás és egy tojás sárgáját.
Gyúrjuk össze a tésztát, ha szükségesnek érezzük egy kis tejföllel lazítsunk az állagán. Arra azonban ügyeljünk, hogy a tésztánk ne legyen túl lágy!
Letakarva pihentessük egy órahosszán át a hűtőszekrényben.
Amíg a tésztánk pihen, vágjuk össze a dióbelet és keverjük össze kristálycukorral és ízlés szerint fahéjjal ízesítsük. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 3-4mm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerinti szaggatóformával kiszaggatjuk. Tetejét a megmaradt tojásfehérjével lekenjük és a megkent felével beleforgatjuk a cukros-fahéjas dióba.
Diós felükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Az előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt szép világosra sütjük.