Go Back
+ servings
Húsvéti töltelék vadászné módra

Húsvéti töltelék vadászné módra

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Húsvéti töltelék vadászné módra.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 756 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vaddisznó lapockát, a szárnyasmájat (az epétől és nagyobb erektől megtisztítva) és a vöröshagymát ledaráljuk. A húspépet sóval, feketeborssal, morzsolt majorannával és a szárított erdei gombákból készített őrleménnyel vagy felaprított szárított vargányával jól összekeverjük és letakarva állni hagyjuk kb. fél órát.
  • A tojásokat felütjük egy nagyobb tálba és kissé felverjük kézi habverővel, majd további keverés mellett kanalanként hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, amíg sűrű palacsintatésztához hasonló állagot nem kapunk.
  • A korábban vízbe áztatott száraz zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzá keverjük a fűszerezett húshoz, amihez végül hozzá adjuk a lisztes tojáskeveréket és az egészet homogén állagúra keverjük fakanállal.
  • A 24 cm átmérőjű, magasfalú tortaformát (vagy egy megfelelő vaslábast) kizsírozzuk és az aljára császárszalonnából készített "kakastaréjokat" helyezünk el angyalszárny alakzatban, majd a zsemlemorzsával megszórjuk a teljes felületet belülről. Az így előkészített formába öntjük a húsos tojásos keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
  • Ha kihűlt egy lapos tányérra borítjuk és a húsvéti sonkához kínáljuk friss zöldségekkel és egy pohár borral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Húsvéti töltelék vadászné módra-hoz!

Tápérték

Kalória: 756kcalSzénhidrát: 34gFehérje: 47gZsír: 47gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 695mgNátrium: 2220mgKálium: 430mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 8910IUVitamin C: 16mgKalcium: 225mgVas: 11mg
Keyword húsétel, vaddisznó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!