Go Back
+ servings
Balatonszepezdi Rakott Rétes szelet, aranybarna, réteges réteslapokkal, amelyek között látható a mákos és túrós töltelék, valamint almás és diós rétegek.

Balatonszepezdi rakott rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Balatonszepezdi rakott rétes .
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 728 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk majd fahéjjal, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha sok levet enged, nyomkodjuk ki.
  • A túrót szintén áttörjük, belekeverjük a tojásokat, hozzáadunk 1 dl tejfölt és a megmosott mazsolát, cukorral, citromhéjjal ízesítjük.
  • A darált diót és a mákot külön-külön cukorral összekeverjük. Egy cserépedényt vagy lábast kivajazunk, és a rétestésztát rétegenként belerakjuk, minden réteslapot a töltés előtt olvasztott vajjal meglocsolva és zsemlemorzsával meghintve.
  • A rétegezés sorrendje: dió, alma, túró, mák, túró, alma, dió. A mákréteg alá kenhetünk kevés baracklekvárt is. A dió- és máktöltelék locsoljuk meg 1-2 evőkanálnyi tejföllel is.
  • Legfelülre réteslapnak kell kerülnie, amelyet kevés olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolunk. 180°C-os sütőben, kb. 50 perc alatt megsütjük.
  • Porcukorral meghintjük, és tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Balatonszepezdi rakott rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 728kcalSzénhidrát: 93gFehérje: 20gZsír: 33gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gTrans Fat: 0.3gKoleszterin: 90mgNátrium: 506mgKálium: 458mgÉlelmi rost: 7gCukor: 39gVitamin A: 605IUVitamin C: 5mgKalcium: 311mgVas: 3mg
Keyword alma, Baracklekvár, citromhéj, Cukor, dió, Fahéj, mák, Mazsola, Porcukor, Réteslap, Tejföl, tojás, túró, Vaj, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!