Go Back
+ servings
Egy darab Alföldi véres hurka tálalva fehér tányéron, mellette almászeletekkel.

Alföldi véres hurka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Alföldi véres hurka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 453 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi.
  • Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk. A zsemlés masszával jól összedolgozzuk, majd hozzáöntjük a friss vért és hozzáadjuk a fűszereket.
  • Az így nyert masszát betöltjük a hurkabélbe és 90 fokos vízben 30 percig abáljuk. Az így készített hurka néhány napig őrzi finomságát, de fagyasztóban sem tanácsos az egy hónapon túl történő tartósítása.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Alföldi véres hurka-hoz!

Tápérték

Kalória: 453kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 28gZsír: 30gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 38mgNátrium: 339mgKálium: 130mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 899IUVitamin C: 3mgKalcium: 57mgVas: 2mg
Keyword Alföldi, Fűszerpaprika, sertésvér, tokaszalonna, Véres hurka, vöröshagyma, zsemle
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!