Go Back
+ servings
Nevesincs-kremes

Nevesincs krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Nevesincs krémes.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1678 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

a krémhez:

a szóráshoz:

Elkészítés
 

  • Elkészítés: (tepsi mérete: 20 cm x 36 cm)
  • Liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a tészta többi hozzávalóiból (kivéve a lekvár) egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát gyúrunk.
  • Az összegyúrt tésztát elfelezzük. Az egyik cipót tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe belehelyezzük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt megsütjük (másik cipót konyharuhával letakarjuk és félre tesszük). Ha megsült óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról.
  • Krém elkészítése: A tejbe beletesszük a pudingport, majd felfőzzük (cukor nélkül). Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt pudingba tesszük és kézi mixerrel alaposan összekeverjük.
  • Töltelék elkészítése: A darált dióba belekeverjük a tojássárgáját, a kakaóport, a cukrot és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és a diós-kakaós masszába apránként belekeverjük.
  • A megmaradt cipót megint tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, majd a diós-habos tölteléket egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük (Én a tetejére sütőpapírt tettem).
  • Ha megsült és kihűlt, akkor a vaníliás ízű krémet a diós-habos töltelékre egyenletesen rákenjük. Végül pedig a már megsült tésztalapot rátesszük a krémre.
  • Hűtőbe tesszük tálalásig (érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztalapok megpuhuljanak). Tálalás előtt szép egyforma szeletekre felvágjuk és megszórjuk a tetejét porcukorral.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Nevesincs krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 1678kcalSzénhidrát: 187gFehérje: 26gZsír: 97gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 35gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 232mgNátrium: 1215mgKálium: 646mgÉlelmi rost: 6gCukor: 125gVitamin A: 3254IUVitamin C: 2mgKalcium: 513mgVas: 6mg
Keyword krémes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!