Go Back
+ servings
Indiai vajas csirke

Indiai vajas csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Indiai vajas csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Indiai
Mennyiség 4 főre
Kalória 645 kcal

Hozzávalók
  

a csirkemarinádhoz:

  • 80 dkg csirkemellfilé apróra vágva
  • 1/2 csésze joghurt natur
  • 1 1/2 evőkanál fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál gyömbér finomra reszelt
  • 2 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál kömény őrölt
  • 1 teáskanál chili por
  • 1 teáskanál

a mártáshoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ghí vagy 1 evőkanál vaj + 1 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma szeletelve vagy apróra vágva
  • 1 1/2 evőkanál fokhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál gyömbér finomra reszelt
  • 1 1/2 teáskanál kömény őrölt
  • 1 1/2 teáskanál garam masala
  • 1 teáskanál koriander őrölt
  • 40 dkg paradicsom sűrített
  • 1 teáskanál chili ízlés szerint
  • 1 1/4 teáskanál ízlés szerint
  • 1 csésze tejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál kasoori methi vagy szárított kasvirág levelek

Elkészítés
 

  • Egy tálban keverjük össze a csirkét a csirkemarinád összes hozzávalójával, majd hagyjuk állni 30 percig - 1 órán át (vagy akár egy éjszakán át is, ha van rá idő).
  • Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olajat közepes-erős lángon. Amikor már füstöl, adjuk hozzá a csirkedarabokat két-három adagban, hogy ne legyen túlzsúfolva a serpenyő. Süssük 3 percig mindkét oldalán, majd tegyük félre és tartsuk melegen. (A csirkét a szószban fogjuk tovább főzni.)
  • Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy a ghít. Pirítsuk a hagymát, amíg elkezd izzadni (kb. 6 perc), miközben a serpenyő alján maradt pirított darabkákat felkaparjuk.
  • Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk 1 percig, amíg illatos lesz. Ezután adjuk hozzá az őrölt koriandert, a köményt és a garam masalát. Pirítsuk további 20 másodpercig, miközben időnként megkeverjük.
  • Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a chiliport és a sót. Hagyjuk főni 10-15 percig, időnként kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik és sötétbarna vörös színű lesz.
  • Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk a keveréket egy turmixgépbe. Turmixoljuk krémesre, lehet hogy némi vizet kell hozzáadni segítségül (akár 1/4 csésze). Több részletben dolgozzunk, attól függően, hogy mekkora a turmixgépünk.
  • Öntsük vissza a pürésített mártást a serpenyőbe. Keverjük hozzá a tejszínt, a cukrot és a szétdarált kasoori methi-t (vagy a szárított kasvirág leveleket). Adjuk vissza a csirkét a levével együtt a serpenyőbe, és főzzük további 8-10 percig, amíg a csirke átfő, a mártás pedig besűrűsödik és buborékol.
  • Tálaljuk aprított korianderrel, friss, meleg fokhagymás vajrizzsel és frissen készült házi naan kenyérrel!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Indiai vajas csirke-hez!

Tápérték

Kalória: 645kcalSzénhidrát: 17gFehérje: 48gZsír: 43gTelített zsír: 21gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.03gKoleszterin: 218mgNátrium: 1582mgKálium: 1207mgÉlelmi rost: 3gCukor: 10gVitamin A: 1841IUVitamin C: 25mgKalcium: 129mgVas: 3mg
Keyword csirke
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!