1/2teáskanálkasoori methivagy szárított kasvirág levelek
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a csirkét a csirkemarinád összes hozzávalójával, majd hagyjuk állni 30 percig - 1 órán át (vagy akár egy éjszakán át is, ha van rá idő).
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegítsük fel az olajat közepes-erős lángon. Amikor már füstöl, adjuk hozzá a csirkedarabokat két-három adagban, hogy ne legyen túlzsúfolva a serpenyő. Süssük 3 percig mindkét oldalán, majd tegyük félre és tartsuk melegen. (A csirkét a szószban fogjuk tovább főzni.)
Ugyanabban a serpenyőben olvasszuk fel a vajat vagy a ghít. Pirítsuk a hagymát, amíg elkezd izzadni (kb. 6 perc), miközben a serpenyő alján maradt pirított darabkákat felkaparjuk.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk 1 percig, amíg illatos lesz. Ezután adjuk hozzá az őrölt koriandert, a köményt és a garam masalát. Pirítsuk további 20 másodpercig, miközben időnként megkeverjük.
Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a chiliport és a sót. Hagyjuk főni 10-15 percig, időnként kevergetve, amíg a mártás besűrűsödik és sötétbarna vörös színű lesz.
Vegyük le a tűzről, és kanalazzuk a keveréket egy turmixgépbe. Turmixoljuk krémesre, lehet hogy némi vizet kell hozzáadni segítségül (akár 1/4 csésze). Több részletben dolgozzunk, attól függően, hogy mekkora a turmixgépünk.
Öntsük vissza a pürésített mártást a serpenyőbe. Keverjük hozzá a tejszínt, a cukrot és a szétdarált kasoori methi-t (vagy a szárított kasvirág leveleket). Adjuk vissza a csirkét a levével együtt a serpenyőbe, és főzzük további 8-10 percig, amíg a csirke átfő, a mártás pedig besűrűsödik és buborékol.
Tálaljuk aprított korianderrel, friss, meleg fokhagymás vajrizzsel és frissen készült házi naan kenyérrel!