Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Manitari gyros
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Manitari gyros.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Görög
Mennyiség
4
főre
Kalória
213
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
gomba
5
evőkanál
olívaolaj
1
teáskanál
só
1
teáskanál
kakukkfű
szárított
1/2
teáskanál
oregánó
szárított
1/2
teáskanál
kurkuma
1/4
teáskanál
bazsalikom
szárított
1/4
teáskanál
gyömbér
őrölt
1/4
teáskanál
fekete bors
őrölt
1
gerezd
fokhagyma
apróra vágva
Elkészítés
A gombát vágd vékony szeletekre, majd szeletezd őket csíkokra.
Egy tálba tegyél minden hozzávalót, és keverd össze jól.
Tegyél be egy sütőpapírral bélelt tepsit, majd terítsd el benne a gomba keveréket.
Süsd 180°C fokon, 30-40 percig, és kevergesd meg 10 percenként.
Addig süsd, amíg a gomba kicsit megpirul és a nedvesség elpárolog róla.
Tálald pitában, tortillában vagy akár magában is, és locsold meg egy kis citrommal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Manitari gyros-hoz!
Tápérték
Kalória:
213
kcal
Szénhidrát:
9
g
Fehérje:
8
g
Zsír:
18
g
Telített zsír:
3
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Nátrium:
595
mg
Kálium:
813
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
5
g
Vitamin A:
29
IU
Vitamin C:
6
mg
Kalcium:
16
mg
Vas:
2
mg
Keyword
gyros
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!