Go Back
+ servings
Szarvasszelet tejfölösen

Szarvasszelet tejfölösen

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szarvasszelet tejfölösen.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 717 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A szarvascombot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
  • Egy mély serpenyőben vagy lábasban hevítsük fel a zsírt vagy olajat. A hússzeleteket mindkét oldalukon gyorsan, pirosra sütjük, majd kivesszük és félretesszük.
  • Ugyanebben a serpenyőben, az esetleges zsír hozzáadásával, pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Amikor üveges, adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett pirítsuk, amíg enyhe aranyszínt kap.
  • Lassan öntsük hozzá a fehér bort, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Hozzáadjuk a húslét és a citromlevet is, majd hagyjuk a mártást közepes lángon forralni, míg kissé besűrűsödik.
  • Amikor a mártás kész, adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt (ha használjuk), majd ízesítsük sóval és borssal. Ha túl sűrűnek találjuk, hígíthatjuk egy kis húslével vagy borral.
  • Tegyük vissza a hússzeleteket a mártásba, és főzzük együtt pár percig, míg a hús teljesen átmelegszik.
  • Tálaláskor zöldborsós rizzsel vagy a kívánt körettel szolgáljuk fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szarvasszelet tejfölösen-hez!

Tápérték

Kalória: 717kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 62gZsír: 41gTelített zsír: 19gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 296mgNátrium: 490mgKálium: 1040mgÉlelmi rost: 1gCukor: 6gVitamin A: 785IUVitamin C: 5mgKalcium: 154mgVas: 9mg
Keyword Citromlé, Fehér bor, Szarvasszelet, Tejföl
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!