A tojás és a porcukrot habosra keverem, hozzáadom a tejfölt, a mákot vagy a diót vagy a kakaópor, végül a lisztet szódabikarbónát.. Nagyjából piskóta állagú tészta.
Egy közepes tepsibe (20x30cm) sütőpapíron külön-külön megsütöttem a 3 db-ot. A sütés: 190°C fokon kb 10-15 perc.
Krém elkészítése: Folyamatos keverés mellett, a tejet felfőzöm a búzadarával. A margarint habosra keverem a porcukorral és vaníliás cukorral. Ha teljesen kihűlt a gríz, összekeverem.
A lapokat megkenem a krémmel, a tetejére is hagyok a krémből és végül csokimázzal vonom be.
A csokimázhoz a kakaót a cukrot, vizet lassan elkezdem melegíteni folyamatos kevergetés mellett. Csokimáz elkészültével félrehúzom és hozzákeverem a vajat.