Go Back
+ servings
Cseresznyés gombóc

Cseresznyés gombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cseresznyés gombóc.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1036 kcal

Hozzávalók
  

a szószhoz:

Elkészítés
 

  • A megfőtt burgonyát meghámozzuk, egy tálban összetörjük, és hozzákeverjük a lisztet, a tojást, a cukrot és csipetnyi sót.
  • Gombócokat csinálunk belőle, és mindegyik közepébe nyomunk egy fél cseresznyét.
  • A gombócokat vízben készre főzzük, közben egy lábosba tesszük a cseresznyét, a cukrot, a bort és a balzsamecetet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd a tányérokon elosztott gombócokat ezzel meglocsolva kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cseresznyés gombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 1036kcalSzénhidrát: 221gFehérje: 22gZsír: 4gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 1021mgKálium: 1288mgÉlelmi rost: 11gCukor: 87gVitamin A: 251IUVitamin C: 41mgKalcium: 89mgVas: 9mg
Keyword cseresznyés, gombóc
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!