Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Karamellás szelet
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karamellás szelet.
5
Értékelés
3
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
45
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
902
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához:
15
dkg
liszt
15
dkg
rétesliszt
1/2
csomag
sütőpor
10
dkg
vaj
8
dkg
cukor
1
evőkanál
tejföl
1
db
tojás
a krémhez:
5
dkg
liszt
20
dkg
cukor
1
csomag
vaníliás cukor
5
dl
tej
10
dkg
vaj
a csokimázhoz:
3
evőkanál
víz
3
evőkanál
cukor
10
dkg
étcsokoládé
5
dkg
vaj
1
evőkanál
olaj
Elkészítés
Összemorzsolom a lisztet, vajat, s a sütőport,majd hozzáadom a cukrot,a felvert tojást,tejfölt és sima tésztává gyúrom .
Folpackba csomagolom és 30 percre lehűtöm .
4 részre osztom és darabonként 20 x 30 -cmre kinyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsibe megsütöm 180°C fokon 15 percig.
A krémhez a cukrot, vaníliás cukrot, lisztet, tejet, alaposan összekeverem, hogy ne legyen csomós.
Egy serpenyőbe a többi cukrot karamellízálom, majd hozzáadom az előző keveréket is.
Állandó kevergetés közben puding sűrűre főzöm ,
Hagyom teljesen kihűlni, s most keverem majd hozzá a vajat is, krémesre kidolgozom .
A krémmel megkenem a lapokat, a tetejére pedig csokimázat fogom simítani.
A csokimázhoz felolvasztom a vajat és hozzáadom az összetördelt csokit, vizet, olajat, cukrot. Addig melegítem míg felolvad az összes csoki .
Ha kihűlt akkor szeletelem fel.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Karamellás szelet-hez!
Tápérték
Kalória:
902
kcal
Szénhidrát:
109
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
48
g
Telített zsír:
28
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
127
mg
Nátrium:
474
mg
Kálium:
314
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
62
g
Vitamin A:
1235
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
201
mg
Vas:
4
mg
Keyword
karamellás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!