Go Back
+ servings
Bolgár saláta: Tányéron tálalt, reszelt sajttal megszórt vegyes saláta, középen zöldpaprika szelettel és tetején paradicsom cikkel díszítve.

Bolgár saláta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bolgár saláta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Teljes idő 15 perc
Fogás köret
Konyha Bolgár
Mennyiség 4 főre
Kalória 181 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg az uborkát, zöldpaprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Vágd őket apró kockákra. Próbálj meg egyforma nagyságú kockákat vágni, hogy a saláta egyenletesen nézzen ki és az ízek jól összekeveredjenek.
  • Egy kis tálban keverd össze a citromlevet, mustárt és olajat. Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal. Ez az öntet adja meg a salátának jellegzetes ízét, így kóstold meg, hogy eltaláltad-e az ízesítést.
  • Öntsd az előzőleg elkészített öntetet a zöldségekre. Óvatosan, de alaposan forgasd össze a hozzávalókat, hogy mindenhol érezhető legyen az ízük.
  • Halmozd a salátát egy tálba, és szórd meg a tetejét reszelt gomolyatúróval. Ez nemcsak ízben, hanem színben is szép kontrasztot ad.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bolgár saláta-hoz!

Tápérték

Kalória: 181kcalSzénhidrát: 15gFehérje: 7gZsír: 12gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 7gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gNátrium: 250mgKálium: 588mgÉlelmi rost: 5gCukor: 8gVitamin A: 350IUVitamin C: 73.4mgKalcium: 110mgVas: 2.3mg
Keyword Bolgár saláta, Citromlé, Friss zöldségek, Gomolyatúró, Könnyű köret, Könnyű vacsora, Mustár, olaj, paradicsom, Uborka, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!