Go Back
+ servings
Meggyes kifli

Meggyes kifli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes kifli.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 379 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az élesztőt langyos vízben (kb. 37°C) felfuttatjuk. Egy csipet cukrot is adhatunk hozzá, hogy gyorsabban aktiválódjon.
  • Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a csipet sót.
  • Kézzel vagy dagasztógép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk.
  • Letakarjuk a tésztát és meleg, huzatmentes helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  • Lisztezett munkalapon a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 7x7 cm-es négyzeteket szaggatunk belőle.
  • Minden négyzet egyik sarkába rakunk 2-3 meggyet (attól függően, hogy mekkora a meggy), majd óvatosan, de szorosan felgöngyölítjük, hogy a gyümölcs ne eshessen ki sütés közben.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, egymástól távolra, mert a sütés során nőnek.
  • Előmelegített sütőben, 180°C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C) kb. 20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
  • A forró kifliket egy keverőtálban összekevert vaníliás cukorral és porcukorral óvatosan meghempergetjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Meggyes kifli-hez!

Tápérték

Kalória: 379kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 8gZsír: 16gTelített zsír: 6gKoleszterin: 53mgNátrium: 149mgKálium: 129mgÉlelmi rost: 3gCukor: 9gVitamin A: 184IUVitamin C: 1mgKalcium: 26mgVas: 3mg
Keyword desszert, meggyes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!