Az élesztőt langyos vízben (kb. 37°C) felfuttatjuk. Egy csipet cukrot is adhatunk hozzá, hogy gyorsabban aktiválódjon.
Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt és a csipet sót.
Kézzel vagy dagasztógép segítségével összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Addig gyúrjuk, míg sima és rugalmas tésztát kapunk.
Letakarjuk a tésztát és meleg, huzatmentes helyen kb. 30 percig kelesztjük.
Lisztezett munkalapon a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 7x7 cm-es négyzeteket szaggatunk belőle.
Minden négyzet egyik sarkába rakunk 2-3 meggyet (attól függően, hogy mekkora a meggy), majd óvatosan, de szorosan felgöngyölítjük, hogy a gyümölcs ne eshessen ki sütés közben.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kifliket, egymástól távolra, mert a sütés során nőnek.
Előmelegített sütőben, 180°C-on (légkeveréses sütő esetén 160°C) kb. 20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz.
A forró kifliket egy keverőtálban összekevert vaníliás cukorral és porcukorral óvatosan meghempergetjük.