Go Back
+ servings
Csikós tokány

Csikós tokány

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csikós tokány.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 602 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
  • Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst.
  • Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm.
  • Ha elfő a leve, vízzel pótolom. A konyak megakadályozza a hús szétesését, mindamellett puhára fő.
  • A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből. Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.
  • Kifőtt tésztát kínálok mellé.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csikós tokány-hoz!

Tápérték

Kalória: 602kcalSzénhidrát: 8gFehérje: 23gZsír: 51gTelített zsír: 20gKoleszterin: 121mgNátrium: 318mgKálium: 607mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 2157IUVitamin C: 43mgKalcium: 67mgVas: 2mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!