Go Back
+ servings
A képen két darab baconbe tekert csirkemell őzgerincformában látható, amelyek megsültek és aranybarnára pirultak. Az egyik tekercs fel van szeletelve, megmutatva a belső, fűszerezett csirkemell töltelékét. A húsok egy sütőpapírral bélelt tepsin helyezkednek el, és a környező zsiradék jelezheti a bacon zsírtartalmát, ami sütés közben kiolvadt. Az étel gusztusosnak tűnik és tipikus otthoni sütés eredménye lehet.

Baconos csirkemell őzgerincformában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Baconos csirkemell őzgerincformában.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1096 kcal

Hozzávalók
  

a lekenéshez:

Elkészítés
 

  • A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  • Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajttal, lereszelt fokhagymákkal, 2 db mackósajttal, 3 evőkanál liszttel, 2 db tojással és fél marék apróra vágott petrezselyemmel. Ebbe a masszába tesszük bele az előzőleg felvágott csirkemellet.
  • Egy őzgerinc formát kikenünk vajjal, és zsemlemorzsát szórunk bele, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy a bacon kilógjon a formából.
  • Ebbe a baconnel kibélelt formába öntjük bele a csirkemelles masszát, és visszahajtjuk bacon széleit, és a tetejére hosszában még rakunk 1 csík baconszalonnát. Lekenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk a maradék sajttal. 50 percig sütjük.
  • Majd kifordítjuk egy sütőpapíros tepsire, és tovább sütjük 15-20 percig, hogy a másik oldala is megpiruljon.
  • Ha már szépen megpirult, állni hagyjuk, és szeletekre vágva sült krumplival és tartármártással tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Baconos csirkemell őzgerincformában-hoz!

Tápérték

Kalória: 1096kcalSzénhidrát: 16gFehérje: 46gZsír: 94gTelített zsír: 42gTrans Fat: 1gKoleszterin: 291mgNátrium: 839mgKálium: 810mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 1895IUVitamin C: 16mgKalcium: 379mgVas: 3mg
Keyword Baconos csirkemell, csirkemell, fekete bors, fokhagyma, Füstölt bacon, Kockasajt, Liszt, Magyar konyha, Őzgerincforma, petrezselyemzöld, Sütés, Tejföl, tojás, Trappista sajt, Vaj, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!