Go Back
+ servings
Kapros túrós lepény

Kapros túrós lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kapros túrós lepény
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 594 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a tölteltékhez:

Elkészítés
 

  • 1 dl langyos tejben a cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tejes élesztőt, az olvasztott vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját és a pici sót.
  • Elkezdjük összedolgozni és közben a többi langyos tejet is hozzáadjuk. Közepesen kemény tésztává dolgozzuk - dagasztjuk össze. Letakarva kb. 60 percig kelesztjük. Lehetőleg langyos helyen.
  • Ezután kinyújtjuk és vajazott-lisztezett tepsibe fektetjük. Erre öntjük a túrós masszát.
  • A túrót áttörjük és jól összedolgozzuk a tojássárgájával, a búzadarával, a tejföllel és a cukorral. A kaprot apróra vágjuk és belekeverjük a krémbe.
  • A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt is a túrós masszához adjuk.
  • Ezután a tésztára öntjük és közepes lángon megsütjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kapros túrós lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 594kcalSzénhidrát: 83gFehérje: 21gZsír: 20gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 1gKoleszterin: 137mgNátrium: 451mgKálium: 334mgÉlelmi rost: 3gCukor: 18gVitamin A: 957IUVitamin C: 3mgKalcium: 171mgVas: 5mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!