Go Back
+ servings
Diós-lekváros kosárkák

Diós-lekváros kosárkák

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós-lekváros kosárkák.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1548 kcal

Hozzávalók
  

a morzsához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • Az omlós tésztához a lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját és a tejfölt, majd összegyúrjuk.
  • Elméletileg 2 órára a hűtőbe kell tenni, én csak addig tettem be, amíg előkészítettem a süti többi részét.
  • A morzsához összekeverjük a lisztet és a cukrot, a vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, morzsaszerű képződményt kell, hogy kapjunk. Ezt is bedobjuk a hűtőbe az omlós tészta mellé.
  • A diót durvára aprítjuk, ehhez jön a fahéj és a cukor. A sütőt 180°C fokra előmelegítjük. 9 kosárkát kivajazunk.
  • Az alaptésztát kis gombócokká formázzuk és belegyurmázzuk a formába.
  • Mindegyik kosárba egy-egy kanál lekvárt teszünk, rászórjuk a diót, majd a morzsát is. Kb. 20 perc alatt sül meg.
  • Ha már félig kihűlt, kiszedjük a formából.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós-lekváros kosárkák-hoz!

Tápérték

Kalória: 1548kcalSzénhidrát: 167gFehérje: 20gZsír: 93gTelített zsír: 42gTöbbszörösen telítetlen zsír: 23gEgyszeresen telítetlen zsír: 22gKoleszterin: 265mgNátrium: 447mgKálium: 352mgÉlelmi rost: 7gCukor: 62gVitamin A: 3150IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 100mgVas: 7.6mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!