Go Back
+ servings
Hortobágyi rostélyos

Hortobágyi rostélyos

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Hortobágyi rostélyos.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1154 kcal

Hozzávalók
  

a puliszkagaluskához:

  • 5 dl víz
  • 15 dkg kukoricadara
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál

Elkészítés
 

  • A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatva forró olajon átsütjük.
  • Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk benne. A fokhagymát összezúzzuk, majd a pirospaprikával és a vízzel együtt a hagymás szalonnához adjuk.
  • Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük.
  • A paradicsomot meghámozzuk, majd a paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd sót és borsot szórunk bele.
  • Puliszkagaluskával tálaljuk.
  • A puliszkagaluska elkészítése: a sót beletesszük a vízbe, és felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát.
  • Amikor megdagad, levesszük a tűzről, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
  • Utána hozzáadjuk a margarint, majd olajos evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Hortobágyi rostélyos-hoz!

Tápérték

Kalória: 1154kcalSzénhidrát: 61gFehérje: 49gZsír: 81gTelített zsír: 24gTöbbszörösen telítetlen zsír: 13gEgyszeresen telítetlen zsír: 41gTrans Fat: 1gKoleszterin: 141mgNátrium: 757mgKálium: 1224mgÉlelmi rost: 9gCukor: 8gVitamin A: 2329IUVitamin C: 140mgKalcium: 71mgVas: 7mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!