A húst kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatva forró olajon átsütjük.
Az olaj felét átöntjük egy másik edénybe, apró kockákra vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk, majd mindkettőt megpirítjuk benne. A fokhagymát összezúzzuk, majd a pirospaprikával és a vízzel együtt a hagymás szalonnához adjuk.
Amikor felforrt, beletesszük húst. Lefedjük, és párolni kezdjük.
A paradicsomot meghámozzuk, majd a paprikával együtt felszeleteljük, és a húshoz adjuk. Készre pároljuk, majd sót és borsot szórunk bele.
Puliszkagaluskával tálaljuk.
A puliszkagaluska elkészítése: a sót beletesszük a vízbe, és felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát.
Amikor megdagad, levesszük a tűzről, lefedjük, és 5 percig állni hagyjuk.
Utána hozzáadjuk a margarint, majd olajos evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle.