Go Back
+ servings
Tejfölben sült sajtos karaj

Tejfölben sült sajtos karaj

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben sült sajtos karaj.
4 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 498 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük.
  • A hagymát vékony szeletekre vágjuk, olajban megpároljuk és félretesszük.
  • A fűszerezett hússzeleteket serpenyőben átsütjük, majd egy olajozott tepsibe rakjuk, egy rétegben rászórjuk a párolt hagymát, ráreszeljük a sajtot és a tetejére ráöntjük a kevés vízzel összekevert tejfölt. Sütőben kb. 40 percig sütjük, míg teteje megpirul.
  • Krumplival, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejfölben sült sajtos karaj-hoz!

Tápérték

Kalória: 498kcalSzénhidrát: 7gFehérje: 36gZsír: 36gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 1gKoleszterin: 131mgNátrium: 745mgKálium: 653mgÉlelmi rost: 1gCukor: 4gVitamin A: 570IUVitamin C: 5mgKalcium: 260mgVas: 1mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!