Go Back
+ servings
Tejföles gombás sertésszelet

Tejfölös gombás sertésszelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejföles, gombás sertésszelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1834 kcal

Hozzávalók
  

a páchoz:

Elkészítés
 

  • A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba és beletesszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk és egy éjszakára hagyjuk a hűtőbe.
  • Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleit bevagdossuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon.
  • Egy másik fazékba megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vízzel, összeforraljuk.
  • Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel, felkockázzuk a paradicsompaprikát is, a császárszalonnát csíkokra vágjuk.
  • Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gombát, paradicsompaprikát, a császárszalonna csíkokat, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, ha szükséges kevés vizet, összekavarjuk, lefedjük és összefőzzük az egészet.
  • Mikor már megpárolódott benne a gomba is teszünk hozzá lisztet, összekavarjuk, még pár percet hagyjuk és már készen is van.
  • Az elkészült sertésszeletet burgonyapürével tálaljuk

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejfölös, gombás sertésszelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1834kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 67gZsír: 153gTelített zsír: 46gTöbbszörösen telítetlen zsír: 25gEgyszeresen telítetlen zsír: 74gTrans Fat: 1gKoleszterin: 277mgNátrium: 1541mgKálium: 1914mgÉlelmi rost: 9gCukor: 11gVitamin A: 1691IUVitamin C: 51mgKalcium: 241mgVas: 6mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!