A húsokhoz előző este elkészítjük a pácot: az olajba elkeverjük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a többi fűszert, az egészet beleöntjük egy zacskóba és beletesszük a szeletelt húsokat, jól összezárjuk és egy éjszakára hagyjuk a hűtőbe.
Másnap kivesszük a húsokat a pácléből, a széleit bevagdossuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon elősütjük, hogy mindkét oldaluk kissé megpiruljon.
Egy másik fazékba megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsózzuk, felöntjük a fehérborral és vízzel, összeforraljuk.
Közben a gombát megtisztítjuk, felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel, felkockázzuk a paradicsompaprikát is, a császárszalonnát csíkokra vágjuk.
Mikor kész a hagyma, ráöntjük az egészet a húsokra, rászórjuk a gombát, paradicsompaprikát, a császárszalonna csíkokat, hozzáadjuk a tejfölt, a krémsajtot, ha szükséges kevés vizet, összekavarjuk, lefedjük és összefőzzük az egészet.
Mikor már megpárolódott benne a gomba is teszünk hozzá lisztet, összekavarjuk, még pár percet hagyjuk és már készen is van.
Az elkészült sertésszeletet burgonyapürével tálaljuk