Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a joghurtot és a citromlevet. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, petrezselyemmel és chilivel tálaljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal-hoz!