Go Back
+ servings
Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 55 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 724 kcal

Hozzávalók
  

a főzelékhez:

a húsgolyókhoz:

Elkészítés
 

  • Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  • Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a joghurtot és a citromlevet. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
  • A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
  • Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, petrezselyemmel és chilivel tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal-hoz!

Tápérték

Kalória: 724kcalSzénhidrát: 47gFehérje: 40gZsír: 36gTelített zsír: 12gTrans Fat: 1gKoleszterin: 96mgNátrium: 695mgKálium: 1188mgÉlelmi rost: 21gCukor: 5gVitamin A: 1234IUVitamin C: 27mgKalcium: 168mgVas: 8mg
Keyword főzelék
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!