Először itt a tölteléket készítettem el: a szilvát kimagoztam, felaprítottam. Egy lábosban elkevertem cukorral, a fűszerekkel és alacsony fokozaton megfőztem. Először levet engedett, ezt pároltam el. A vége felé belekevertem a pudingport, de ezzel csak 1 percet forraltam állandó keverés mellett. Kihűtöttem.
A lisztre reszeltem a hideg vajat, a többi hozzávalóval összegyúrtam. Egy fél órára hűtőbe tettem, majd 2 részre osztottam, kinyújtottam és egy 32x22 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Az alsó tésztarétegre rákanalaztam a szilvatölteléket, majd ráterítettem a tészta másik felét. Villával megszurkáltam és tojássárgájával lekentem. 180°C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöttem.
Célszerű megvárni, míg kihűl, akkor lehet szépen szelni.