Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Orosz mézeskalács
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Orosz mézeskalács.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
Teljes idő
1
óra
óra
20
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Orosz
Mennyiség
4
főre
Kalória
854
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
15
dkg
méz
5
dkg
vaj
15
dkg
datolya
1
db
tojás
7,5
dkg
nádcukor
barna
1
csipet
só
1
teáskanál
fahéj
őrölt
1/2
teáskanál
kardamom
őrölt
1/2
teáskanál
szerecsendió
őrölt
10
dkg
mandula
durvára vágót
30
dkg
liszt
1
teáskanál
sütőpor
4
evőkanál
tej
a díszítéshez:
10
db
mandula
10
db
cseresznye
befőtt
Elkészítés
A vajat és a mézet felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A datolyát kimagozzuk,majd durvára vágjuk.
A tojást a cukorral, sóval és fűszerekkel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vajas-mézes masszát, a mandulát és a datolyát.
A sütőporos lisztet rászitáljuk és kevés tej hozzáadásával simára keverjük.
A formába töltjük és elsimítjuk a tetejét.
A tetejét kidíszítjük mandulával és cseresznyével.
Sütőben kb 160°C-180°C fokon 55-60 percig sütjük és tű-próbázunk.
A formában hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Orosz mézeskalács-hoz!
Tápérték
Kalória:
854
kcal
Szénhidrát:
146
g
Fehérje:
17
g
Zsír:
26
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
12
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
69
mg
Nátrium:
319
mg
Kálium:
628
mg
Élelmi rost:
9
g
Cukor:
78
g
Vitamin A:
415
IU
Vitamin C:
2
mg
Kalcium:
195
mg
Vas:
6
mg
Keyword
kalács, mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!