Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott Betyár Gombóc nokedlivel és gombamártással.

Betyár gombóc

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Betyár gombóc.
4.34 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 449 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A darált húst keverd össze a tojással és zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval és borssal. Készíts belőle apró gombócokat.
  • Egy kevés olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, majd szórd meg fűszerpaprikával és öntsd fel vízzel.
  • Ebben a pörköltes alapban párold a gombócokat fedő alatt körülbelül 15 percig.
  • Ha letelt a 15 perc, add hozzá a gombát és főzd készre az ételt.
  • A végén egy kevés tejföllel elkevert liszttel habard be a gombócokat.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Betyár gombóc-hoz!

Tápérték

Kalória: 449kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 27gZsír: 27gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 131mgNátrium: 489mgKálium: 550mgÉlelmi rost: 2gCukor: 4gVitamin A: 450IUVitamin C: 2.5mgKalcium: 60mgVas: 2mg
Keyword Fűszerek, Fűszerpaprika, gomba, Hagyományos étel, Házias ételek, Húsgombóc, Magyar konyha, Nokedli, pörkölt, Sertéshús, Tejföl, tojás, vöröshagyma, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!