Go Back
+ servings
Meggyes clafoutis

Meggyes clafoutis

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Meggyes clafoutis.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Francia
Mennyiség 6 főre
Kalória 479 kcal

Hozzávalók
  

a tál kikenéséhez:

Elkészítés
 

  • A sütőt 180°C fokra előmelegítem.
  • Kivajazok bőségesen egy laposabb tűzálló tálat, a kimagozott meggyet beleterítem.
  • Ezután elkészítem a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral és vanillincukorral habosra keverem, beleteszem a csipet sót és fahéjat. Hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd a tejet és tejszínt is beleöntöm. Olyan lesz a végeredmény, mint egy sűrűbb palacsintatészta.
  • Ezt a keveréket ráöntöm a gyümölcsre és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm. Akkor jó, ha belül még remegős, de már nem folyékony.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Meggyes clafoutis-hoz!

Tápérték

Kalória: 479kcalSzénhidrát: 90gFehérje: 7gZsír: 10gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 144mgNátrium: 213mgKálium: 117mgÉlelmi rost: 1gCukor: 66gVitamin A: 550IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 50mgVas: 1.4mg
Keyword desszert, meggyes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!