Egy közepes méretű tálban verd fel simára a tojásokat. Nem szükséges a tojásfehérjét és a tojássárgáját szétválasztani.
Add hozzá a túrót, az apróra vágott medvehagymát a felvert tojásokhoz. Ízesítsd sóval és borssal.
Add hozzá annyi grízt, amennyit a massza felvesz, hogy jól formázható, de még puha állagú gombócokat kaphass. Keverd össze alaposan az összetevőket.
Takard le a tálat és hagyd a masszát pihenni kb. fél órán keresztül, hogy a gríz kellőképpen megszívja magát a nedvességgel.
Egy nagyobb lábasban forralj fel vizet, és adj hozzá egy csipet sót.
Nedvesítsd meg a kezedet és formázz diónyi gombócokat a masszából, majd tedd őket az előzőleg felforralt, enyhén sózott vízbe. Főzd őket addig, amíg fel nem jönnek a víz felszínére, majd hagyd még 2-3 percig főni.
Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat. Pirítsd meg a zsemlemorzsát és a szezámmagot egészen addig, amíg aranybarnára nem sülnek.
Miután leszűrted a túrógombócokat, forgasd bele őket az aranybarna zsemlemorzsás keverékbe, hogy jól bevonódjanak.
Vágd apróra a zsenge fokhagymaszárat, majd keverd el egy kis doboz tejfölben. Sózd ízlés szerint.
Helyezd a gombócokat a tányérokra, és kanalazz rájuk a fokhagymás tejfölből. Servírozz azonnal, és élvezd az ízeket!