Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
15
perc
perc
Teljes idő
25
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
514
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
2
evőkanál
olívaolaj
1
db
vöröshagyma
felaprózva
6
gerezd
fokhagyma
felaprózva
2
db
burgonya
felkockázva
8
dl
csirkehúslé
4
dl
tej
1/2
db
citrom
leve
só
fekete bors
őrölt
4
evőkanál
tejszín
2
evőkanál
petrezselyemzöld
felaprítva
4
szelet
szalonna
Elkészítés
A hagymákat az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és az alaplevet.
Forrástól számított negyed órát főzzük lefedve, majd az egészet leturmixoljuk.
Ezután visszaöntjük a lábosba a tejjel, citromlével együtt, sózzuk, borsozzuk.
Az egészet tányérokba merjük, és mindegyikre folyatunk egy-egy kanál tejszínt.
A szalonna szeleteket meggrillezzük, felszeleteljük, majd a levesbe tesszük.
Végül petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával-hoz!
Tápérték
Kalória:
514
kcal
Szénhidrát:
19
g
Fehérje:
6
g
Zsír:
47
g
Telített zsír:
18
g
Koleszterin:
59
mg
Nátrium:
1125
mg
Kálium:
581
mg
Élelmi rost:
2
g
Cukor:
7
g
Vitamin A:
1030
IU
Vitamin C:
38
mg
Kalcium:
170
mg
Vas:
2
mg
Keyword
leves
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!