Go Back
+ servings
Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 25 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 514 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A hagymákat az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplit és az alaplevet.
  • Forrástól számított negyed órát főzzük lefedve, majd az egészet leturmixoljuk.
  • Ezután visszaöntjük a lábosba a tejjel, citromlével együtt, sózzuk, borsozzuk.
  • Az egészet tányérokba merjük, és mindegyikre folyatunk egy-egy kanál tejszínt.
  • A szalonna szeleteket meggrillezzük, felszeleteljük, majd a levesbe tesszük.
  • Végül petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fokhagymás burgonyakrémleves szalonnával-hoz!

Tápérték

Kalória: 514kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 6gZsír: 47gTelített zsír: 18gKoleszterin: 59mgNátrium: 1125mgKálium: 581mgÉlelmi rost: 2gCukor: 7gVitamin A: 1030IUVitamin C: 38mgKalcium: 170mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!