Az elkészítést megelőző nap - de lehet 2-3 nappal korábban is - a felsál szeleteket megborsozzuk, olajjal és kevés mustárral megkenve érleljük. Másnap a szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Ezt követően a serpenyőből a szeleteket kivesszük és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a 8-10 szem borókabogyót, amikor a hagyma megdinsztelődött, meghintjük 1 evőkanál kristálycukorral. Amikor a cukor már kissé karamellizálódott rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 2 kanál ketchup-öt, 1 kanál Worchester szószt, a mustárt és a petrezselymet, végül felöntjük a vörösborral.
Jól megkeverjük, kicsit összepároljuk, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, majd puhára pároljuk.
Ha a párolólé nagyon besűrűsödne, a vörösborral vagy vízzel pótoljuk. Amennyiben a mártást krémesebben szeretjük, a babérlevelet kivéve belőle, turmixoljuk le.
A felsált párolt rizzsel, főtt tésztával, burgonyakrokettel, esetleg knédlivel tálalhatjuk.