Mustáros felsál recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.
Mustáros felsál
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mustáros felsál.
Hozzávalók
- 4 szelet felsál vastagabb
- 3 db vöröshagyma
- 1,5 dl mustár
- 1 csomó petrezselyem apróra vágott
- 3 szál kakukkfű
- 1,5 dl vörösbor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fekete bors őrölt
- borókabogyó
- ketchup
- Worchester szósz
- cukor
- olaj
- liszt
Elkészítés
- Az elkészítést megelőző nap - de lehet 2-3 nappal korábban is - a felsál szeleteket megborsozzuk, olajjal és kevés mustárral megkenve érleljük. Másnap a szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Ezt követően a serpenyőből a szeleteket kivesszük és félretesszük.
- Ugyanabban a serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a 8-10 szem borókabogyót, amikor a hagyma megdinsztelődött, meghintjük 1 evőkanál kristálycukorral. Amikor a cukor már kissé karamellizálódott rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 2 kanál ketchup-öt, 1 kanál Worchester szószt, a mustárt és a petrezselymet, végül felöntjük a vörösborral.
- Jól megkeverjük, kicsit összepároljuk, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, majd puhára pároljuk.
- Ha a párolólé nagyon besűrűsödne, a vörösborral vagy vízzel pótoljuk. Amennyiben a mártást krémesebben szeretjük, a babérlevelet kivéve belőle, turmixoljuk le.
- A felsált párolt rizzsel, főtt tésztával, burgonyakrokettel, esetleg knédlivel tálalhatjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mustáros felsál-hoz!
Nutrition
Kalória: 539kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 48gZsír: 21gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 138mgNátrium: 778mgKálium: 311mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 350IUVitamin C: 21.5mgKalcium: 60mgVas: 2.7mg
KÖRNYEZETVÉDELMI INFORMÁCIÓK
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 148, mai nézettség: 1 )