Mustáros felsál Mustáros felsál

Mustáros felsál

Húsételek Marha

Mustáros felsál recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 65 perc.

Mustáros felsál

Mustáros felsál

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mustáros felsál.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 539 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az elkészítést megelőző nap - de lehet 2-3 nappal korábban is - a felsál szeleteket megborsozzuk, olajjal és kevés mustárral megkenve érleljük. Másnap a szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megkapatjuk. Ezt követően a serpenyőből a szeleteket kivesszük és félretesszük.
  • Ugyanabban a serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, rászórjuk a 8-10 szem borókabogyót, amikor a hagyma megdinsztelődött, meghintjük 1 evőkanál kristálycukorral. Amikor a cukor már kissé karamellizálódott rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, majd 2 kanál ketchup-öt, 1 kanál Worchester szószt, a mustárt és a petrezselymet, végül felöntjük a vörösborral.
  • Jól megkeverjük, kicsit összepároljuk, majd visszatesszük a mártásba a hússzeleteket, majd puhára pároljuk.
  • Ha a párolólé nagyon besűrűsödne, a vörösborral vagy vízzel pótoljuk. Amennyiben a mártást krémesebben szeretjük, a babérlevelet kivéve belőle, turmixoljuk le.
  • A felsált párolt rizzsel, főtt tésztával, burgonyakrokettel, esetleg knédlivel tálalhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mustáros felsál-hoz!

Tápérték

Kalória: 539kcalSzénhidrát: 32gFehérje: 48gZsír: 21gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 138mgNátrium: 778mgKálium: 311mgÉlelmi rost: 3gCukor: 12gVitamin A: 350IUVitamin C: 21.5mgKalcium: 60mgVas: 2.7mg
Keyword húsétel, marha
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 1 379, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése