Go Back
+ servings
Árpagyöngyleves: Krémleves tálalva fehér tányérban, zöld alátéttel, garnírozva apróra vágott zöldfűszerekkel és piros hús darabokkal, valószínűleg bacon, háziasságot sugárzó környezetben, mintás asztalterítőn.

Árpagyöngyleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Árpagyöngyleves.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 519 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az árpagyöngyöt 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
  • Egy fazékban olajat forrósítunk, ebben a finomra aprított hagymát, a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a vékony karikákra vágott sárgarépát és a lisztet világosra pirítjuk, majd felöntjük a levessel.
  • Beletesszük a gerslit, majd mindezt közepes lángon puhára főzzük.
  • A vékonyan felcsíkozott szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük.
  • A levest sóval, borssal fűszerezzük, majd tálalás előtt rászórjuk a szalonnát, és meghintjük vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Árpagyöngyleves-hez!

Tápérték

Kalória: 519kcalSzénhidrát: 46gFehérje: 29gZsír: 24gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gKoleszterin: 28mgNátrium: 824mgKálium: 422mgÉlelmi rost: 8gCukor: 4gVitamin A: 3500IUVitamin C: 5.8mgKalcium: 30mgVas: 0.9mg
Keyword Árpagyöngyleves, fokhagyma, Liszt, Sárgarépa, Szalonna
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!