Go Back
+ servings

Görög rakott burgonya

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Görög rakott burgonya.
4 Értékelés 11 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 754 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozom és felkarikázom, majd sós vízben felteszem főni. Nem kell teljesen puhára főzni, nehogy szétessenek a szeletek.
  • A hagymát megtisztítom, felkockázom és egy kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst és megpirítom. Sóval, borssal és a többi fűszerrel ízesítem.
  • A keményítőt kikeverem a hideg tejszínnel, majd a darál húsosra öntöm és folyamatos kevergetés mellett a vizet is hozzáöntöm.
  • Forrástól számított 2-3 percig főzöm majd a leszűrt burgonyát hozzáöntöm és óvatos mozdulatokkal összeforgatom az egészet.
  • Egy hőálló tálat kivajazok és beleöntöm az egészet majd reszelt sajttal megszórom a tetejét és előmelegített sütőben kb 50 perc alatt összesütöm.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Görög rakott burgonya-hoz!

Tápérték

Kalória: 754kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 32gZsír: 52gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gKoleszterin: 180mgNátrium: 616mgKálium: 1221mgÉlelmi rost: 6gCukor: 4gVitamin A: 1209IUVitamin C: 40mgKalcium: 378mgVas: 3mg
Keyword egytálétel
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!