Go Back
+ servings
Kürtőskalács

Kürtőskalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kürtőskalács.
5 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 1217 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a bevonathoz:

Elkészítés
 

  • Egy kis tálban keverj össze 5 g cukrot, az élesztőt és a langyos tejet. Hagyd állni pár percig, amíg buborékok keletkeznek.
  • Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a 3 tojássárgáját. Add hozzá a lisztet, a maradék 10 g cukrot és a sót, majd keverd jól össze. Ehhez a keverékhez add hozzá a kovászt és gyúrd jól össze. Hagyd a tésztát pihenni 30-45 percig, hogy keljen.
  • A megkelt tésztából formázz körülbelül egy méter hosszú hengert. Tekerd fel a henger alakú formára és a végét hajtsd be. A henger alakú formát kenj be vajjal, és hagyd a tésztát további 15 percig kelni.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra és süsd a kürtőskalácsot 20-25 percig. Sütés közben fordítsd meg kétszer, és egyszer még kenj rá vajat.
  • Amint kiszedted a kürtőskalácsot a sütőből, kenj rá vajat, majd forgasd meg a cukor, fahéj és vaníliás cukor keverékében.
  • Óvatosan vedd le a formáról a kürtőskalácsot.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kürtőskalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 1217kcalSzénhidrát: 228gFehérje: 24gZsír: 24gTelített zsír: 13gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 358mgNátrium: 439mgKálium: 441mgÉlelmi rost: 7gCukor: 117gVitamin A: 1400IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 150mgVas: 9.5mg
Keyword kelt tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!