Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Cantuccini
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cantuccini.
4
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
35
perc
perc
Teljes idő
55
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Olasz
Mennyiség
8
főre
Kalória
474
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
35
dkg
liszt
30
dkg
cukor
1
teáskanál
fahéj
0,5
teáskanál
sütőpor
20
dkg
mandula
3
db
tojás
1
csomag
vaníliás cukor
Elkészítés
A mandulának egyharmadát összetörjük apró darabokra.
A vaníliás cukrot felverjük a tojásokkal egy külön tálban.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport, és a maradék egész mandulát.
A tojásos-vaníliás cukros keveréket hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és kemény tésztává gyúrjuk.
Lisztezett felületen a tésztából két rudat formálunk, ügyelve arra, hogy kicsit rövidebbek legyenek, mint a sütőtepsi, amit sütőpapírral bélelünk.
180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a rudak aranybarna színűek és ropogós tapintásúak nem lesznek.
A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd egy éles, egyenetlen élű késsel kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk.
A szeleteket visszatesszük a sütőpapírra, és 200°C-on további 10-15 percig pirítjuk, hogy minden oldaluk ropogósra süljön.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Cantuccini-hez!
Tápérték
Kalória:
474
kcal
Szénhidrát:
77
g
Fehérje:
12
g
Zsír:
14
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
4
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
8
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
61
mg
Nátrium:
51
mg
Kálium:
248
mg
Élelmi rost:
4
g
Cukor:
39
g
Vitamin A:
90
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
99
mg
Vas:
3
mg
Keyword
Biscotti, Cantuccini, fahéjas, Házi sütemény, Mandulás sütemény, Olasz desszert, Sütemény pirítás, Sütemény Recept, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!