Go Back
+ servings
Ropogós cantuccini szeletek, tele mandulával, a kétszer sütési folyamatnak köszönhetően barnás színűek és megjelenésükben rusztikusak.

Cantuccini

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Cantuccini.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Olasz
Mennyiség 8 főre
Kalória 474 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A mandulának egyharmadát összetörjük apró darabokra.
  • A vaníliás cukrot felverjük a tojásokkal egy külön tálban.
  • Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, fahéjat, sütőport, és a maradék egész mandulát.
  • A tojásos-vaníliás cukros keveréket hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, és kemény tésztává gyúrjuk.
  • Lisztezett felületen a tésztából két rudat formálunk, ügyelve arra, hogy kicsit rövidebbek legyenek, mint a sütőtepsi, amit sütőpapírral bélelünk.
  • 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a rudak aranybarna színűek és ropogós tapintásúak nem lesznek.
  • A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd egy éles, egyenetlen élű késsel kb. 10 mm vastag szeletekre vágjuk.
  • A szeleteket visszatesszük a sütőpapírra, és 200°C-on további 10-15 percig pirítjuk, hogy minden oldaluk ropogósra süljön.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Cantuccini-hez!

Tápérték

Kalória: 474kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 12gZsír: 14gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 61mgNátrium: 51mgKálium: 248mgÉlelmi rost: 4gCukor: 39gVitamin A: 90IUVitamin C: 1mgKalcium: 99mgVas: 3mg
Keyword Biscotti, Cantuccini, fahéjas, Házi sütemény, Mandulás sütemény, Olasz desszert, Sütemény pirítás, Sütemény Recept, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!