Go Back
+ servings
A képen egy hagyományosan megterített asztalon egy mintás porcelántányéron látható egy adag babéros burgonyafőzelék, amely mellett egy szelet ropogósra sült vagy grillezett kenyér helyezkedik el. A főzelék krémes állagú, világos színű, kockákra vágott burgonyadarabokkal tálalva, a kenyér pedig enyhén megpirult, rusztikus megjelenésű. Az egyszerű, mégis elegáns tányér kihangsúlyozza az étel házias jellegét és meleg színvilágát.

Babéros burgonyafőzelék

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babéros burgonyafőzelék.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 493 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben, a babérlevelekkel együtt megfőzzük.
  • Zsírból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kevés vízzel felengedjük.
  • A rántást a megfőtt burgonyára öntjük.
  • Belekeverjük a tejfölt, majd ízesítjük ecettel, cukorral és borssal.
  • Az egészet felforraljuk, és kész is a babéros burgonyafőzelék.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Babéros burgonyafőzelék-hez!

Tápérték

Kalória: 493kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 7gZsír: 22gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gKoleszterin: 20mgNátrium: 1031mgKálium: 1027mgÉlelmi rost: 6gCukor: 6gVitamin A: 700IUVitamin C: 21.5mgKalcium: 60mgVas: 1.8mg
Keyword Babérlevél, Babéros burgonyafőzelék, Burgonyafőzelék, Családi étkezés, Egyszerű alapanyagok, Magyar konyha, Rántás, Tejföl
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!