Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Babéros burgonyafőzelék
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Babéros burgonyafőzelék.
4.50
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
40
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
493
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
120
dkg
burgonya
4
dkg
zsír
2
evőkanál
liszt
1
db
vöröshagyma
kisebb
2
db
babérlevél
1
evőkanál
ecet
cukor
só
fekete bors
1
dl
tejföl
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben, a babérlevelekkel együtt megfőzzük.
Zsírból és lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kevés vízzel felengedjük.
A rántást a megfőtt burgonyára öntjük.
Belekeverjük a tejfölt, majd ízesítjük ecettel, cukorral és borssal.
Az egészet felforraljuk, és kész is a babéros burgonyafőzelék.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Babéros burgonyafőzelék-hez!
Tápérték
Kalória:
493
kcal
Szénhidrát:
69
g
Fehérje:
7
g
Zsír:
22
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
9
g
Koleszterin:
20
mg
Nátrium:
1031
mg
Kálium:
1027
mg
Élelmi rost:
6
g
Cukor:
6
g
Vitamin A:
700
IU
Vitamin C:
21.5
mg
Kalcium:
60
mg
Vas:
1.8
mg
Keyword
Babérlevél, Babéros burgonyafőzelék, Burgonyafőzelék, Családi étkezés, Egyszerű alapanyagok, Magyar konyha, Rántás, Tejföl
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!