Go Back
+ servings
Hagyományos magyar lencsefőzelék füstölt sertéscsülökkel tálalva, a tányér közepén barna színű, krémes lencsefőzelék, tetején pirosas csülökdarabok.

Lencsefőzelék csülökkel

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lencsefőzelék csülökkel
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 776 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A csülköt annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. (a levét félretesszük).
  • A lencsét átválogatjuk, többször váltott hideg vízben megmossuk, majd 1-2 órára beáztatjuk, azután leszűrjük.
  • Ezt követően egy lábasba töltjük és 1,2 liter füstölt lével felöntjük (ha kell, vízzel egészítjük ki a szükséges mennyiségre).
  • A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd a babérlevéllel együtt a lencséhez adjuk.
  • Kevergetve fölforraljuk, azután lefedve, kis lángon 40-45 perc alatt puhára főzzük.
  • Közben a tejfölt a liszttel, a mustárral, a pirospaprikával, a cukorral meg kb. 2 deci vízzel simára keverjük. A puha lencsét ezzel sűrítjük. Ha kell, utána sózzuk, majd a főzeléket a tűzről lehúzva csemege ételecettel ízesítjük. Tálaláskor a fölszeletelt húst a tetejére rakjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lencsefőzelék csülökkel-hez!

Tápérték

Kalória: 776kcalSzénhidrát: 48gFehérje: 40gZsír: 43gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 2gKoleszterin: 11mgNátrium: 126mgKálium: 594mgÉlelmi rost: 9gCukor: 4gVitamin A: 300IUVitamin C: 5.8mgKalcium: 70mgVas: 6.8mg
Keyword Babérlevél, Családi ebéd, Cukor, Ecet, Főétel, fokhagyma, Főzőlé, Füstölt hús, Hagyományos fogás, Házias étel, Laktató étel, lencse, Lencsefőzelék, Liszt, Magyar konyha, Mustár, paprika, Sertéscsülök:, Tejföl, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!