Go Back
+ servings
Diós-mákos bejgli. Szeletelt diós és mákos bejgli egy fa vágódeszkán.

Diós-mákos bejgli

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós-mákos bejgli.
4 Értékelés 9 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 978 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához (2 rúd bejglihez):

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A langyos tejben oldd fel a porcukrot, majd az élesztőt futtasd fel benne.
  • Szitáld a lisztet egy tálba, és olvaszd fel a margarint.
  • Keverd a liszthez az élesztős tejet, a tojássárgákat, olvasztott margarint, csipet sót és reszelt citromhéjat.
  • Dolgozd össze a tésztát, míg kemény és rugalmas lesz, majd pihentesd meleg helyen.
  • Keverd össze külön-külön a darált diót és mákot 10-10 dkg cukorral és 1-1 dl tejjel.
  • Oszd el a vaníliás cukrot a két töltelék között.
  • Ízlés szerint adj hozzá mazsolát és reszelt citromhéjat.
  • Oszd a tésztát két részre, és nyújtsd ki gáztepsi méretű téglalapokra.
  • Oszlasd el a tölteléket a tészta felületén kb. 1 cm vastagságban, majd tekerd fel óvatosan.
  • Helyezd a bejgliket egy tepsibe, figyelembe véve, hogy sütés közben még kelnek.
  • Kend meg a tetejüket 1 tojássárgájával, amelyhez 1 kanál tejet is keverhetsz.
  • Süsd 200°C-on kb. 50 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Diós-mákos bejgli-hez!

Tápérték

Kalória: 978kcalSzénhidrát: 100gFehérje: 21gZsír: 56gTelített zsír: 8gTöbbszörösen telítetlen zsír: 32gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 83mgNátrium: 389mgKálium: 669mgÉlelmi rost: 8gCukor: 43gVitamin A: 1700IUVitamin C: 3.3mgKalcium: 660mgVas: 8.5mg
Keyword Bejgli, citromhéj, Diós töltelék, Élesztő, Karácsonyi édesség, Liszt, Mákos töltelék, Margarin, Mazsola, Porcukor, Tej, Ünnepi desszert, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!