Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Diós-mákos bejgli
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Diós-mákos bejgli.
4
Értékelés
9
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
50
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
20
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
8
főre
Kalória
978
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a tésztához (2 rúd bejglihez):
50
dkg
liszt
25
dkg
margarin
5
dkg
porcukor
3
db
tojássárgája
2
dl
tej
2
dkg
élesztő
1
csipet
só
citromhéj
ízlés szerint
a töltelékhez:
25
dkg
dió
darált
25
dkg
mák
darált
20
dkg
cukor
2
dl
tej
10
dkg
mazsola
1
csomag
vaníliás cukor
citromhéj
reszelt, ízlés szerint
Elkészítés
A langyos tejben oldd fel a porcukrot, majd az élesztőt futtasd fel benne.
Szitáld a lisztet egy tálba, és olvaszd fel a margarint.
Keverd a liszthez az élesztős tejet, a tojássárgákat, olvasztott margarint, csipet sót és reszelt citromhéjat.
Dolgozd össze a tésztát, míg kemény és rugalmas lesz, majd pihentesd meleg helyen.
Keverd össze külön-külön a darált diót és mákot 10-10 dkg cukorral és 1-1 dl tejjel.
Oszd el a vaníliás cukrot a két töltelék között.
Ízlés szerint adj hozzá mazsolát és reszelt citromhéjat.
Oszd a tésztát két részre, és nyújtsd ki gáztepsi méretű téglalapokra.
Oszlasd el a tölteléket a tészta felületén kb. 1 cm vastagságban, majd tekerd fel óvatosan.
Helyezd a bejgliket egy tepsibe, figyelembe véve, hogy sütés közben még kelnek.
Kend meg a tetejüket 1 tojássárgájával, amelyhez 1 kanál tejet is keverhetsz.
Süsd 200°C-on kb. 50 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Diós-mákos bejgli-hez!
Tápérték
Kalória:
978
kcal
Szénhidrát:
100
g
Fehérje:
21
g
Zsír:
56
g
Telített zsír:
8
g
Többszörösen telítetlen zsír:
32
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
12
g
Koleszterin:
83
mg
Nátrium:
389
mg
Kálium:
669
mg
Élelmi rost:
8
g
Cukor:
43
g
Vitamin A:
1700
IU
Vitamin C:
3.3
mg
Kalcium:
660
mg
Vas:
8.5
mg
Keyword
Bejgli, citromhéj, Diós töltelék, Élesztő, Karácsonyi édesség, Liszt, Mákos töltelék, Margarin, Mazsola, Porcukor, Tej, Ünnepi desszert, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!