Go Back
+ servings
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 762 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk. A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
  • A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk.
  • A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
  • Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell-hez!

Tápérték

Kalória: 762kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 70gZsír: 43gTelített zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 293mgNátrium: 701mgKálium: 1232mgÉlelmi rost: 1gCukor: 1gVitamin A: 443IUVitamin C: 5mgKalcium: 78mgVas: 3mg
Keyword csirke, fokhagymás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!