Go Back
+ servings
Lencsefasírt

Lencsefasírt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lencsefasírt.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre
Kalória 770 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Előző nap beáztatom a lencsét, majd másnap megfőzöm sós vízben.
  • Ha megfőtt, a 3/4-ét összetöröm robotgéppel. Utána hagymát pirítok, és a lencsepéphez adom.
  • A megmaradt 1/4 rész lencsét egészben is bele teszem, hozzáadom a tojást, sót, beáztatott zsemlét, borsot, pirospaprikát, petrezselymet, és esetleg sűrítem kis liszttel.
  • Végül zsemlemorzsába forgatom, majd kisütöm olajban.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Lencsefasírt-hoz!

Tápérték

Kalória: 770kcalSzénhidrát: 120gFehérje: 42gZsír: 14gTelített zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 21mgNátrium: 405mgKálium: 1489mgÉlelmi rost: 44gCukor: 7gVitamin A: 1752IUVitamin C: 22mgKalcium: 159mgVas: 13mg
Keyword tapas
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!