Go Back
+ servings
Szűzpecsenye leveles tésztában

Szűzpecsenye leveles tésztában

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Szűzpecsenye leveles tésztában.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 45 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1305 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Kakukkfüvet olajjal, borssal bepácoltam a pecsenyét 2-3 órára.
  • A gombát apróra vágtam, vaj és olíva olaj keverékén kezdtem párolni, sóztam, borsoztam, kakukkfüvet és szétnyomott fokhagymát adtam hozzá.
  • Amikor puha lett, "zsírjára" sütöttem , meghintettem egy evőkanál liszttel, kicsit pirítottam és még melegen hozzá kevertem 2 tojássárgáját, aztán hagytam hűlni.
  • A pecsenyét kevéske olajon körbe pirítottam, és hagytam kicsit hűlni.
  • Kiterítettem a tésztát, a közepére halmoztam a gombából. Ráfektettem a pecsenyét amit előtte 1 tojássárgájával megkentem. Beburkoltam a többi gombával, rátapasztottam. A tésztát óvatosan ráhajtottam és kenyérré formáztam, 1 tojás sárgájával megkentem, villával megszurkáltam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem és előmelegített 180 C°-os sütőben 35 perc alatt szép barnára sütöttem.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Szűzpecsenye leveles tésztában-hoz!

Tápérték

Kalória: 1305kcalSzénhidrát: 65gFehérje: 42gZsír: 98gTelített zsír: 30gTrans Fat: 1gKoleszterin: 309mgNátrium: 755mgKálium: 952mgÉlelmi rost: 4gCukor: 4gVitamin A: 508IUVitamin C: 6mgKalcium: 73mgVas: 6mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!