Go Back
+ servings
Francia mákos krémes

Francia mákos krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Francia mákos krémes.
4 Értékelés 4 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 829 kcal

Hozzávalók
  

a mákos piskótához:

a mézes lapokhoz:

a krémhez:

Elkészítés
 

Piskóta:

  • A tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vizet, olajat és a mákot.
  • A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a piskótatésztába a sütőporos liszttel felváltva.
  • Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt (kb. 20*30cm) tepsibe, majd süsd 180°C-on tűpróbáig (kb. 20 perc).

Mézes lapok:

  • A lisztet, a porcukrot, a mézet, a vajat és a tojásokat gyúrd össze egy tésztává.
  • Oszd két részre, majd nyújtsd ki és egy ugyanakkora tepsi hátuljára (amit előtte kivajaztál) helyezd, majd 180°C-on süsd 10-10 percig.

Krém:

  • A pudingot a tejből, cukorból és pudingporból készítsd el, majd hagyd langyosra hűlni.
  • A tojássárgákat a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a langyosra hűlt pudingot.

Összeállítás

  • A krémből félreteszünk hat evőkanálnyit a süti tetejére.
  • Az egyik mézes lapot kend meg a krém felével, majd erre helyezd a piskótát, majd a krémet és a másik mézes lapot.
  • A tetejét kend meg a félretett krémmel, majd díszítsd dióval.
  • Hűtsd le a süteményt, majd szeleteld fel és tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Francia mákos krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 829kcalSzénhidrát: 127gFehérje: 18gZsír: 28gTelített zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 266mgNátrium: 429mgKálium: 343mgÉlelmi rost: 4gCukor: 75gVitamin A: 711IUVitamin C: 1mgKalcium: 345mgVas: 5mg
Keyword mákos, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!