Go Back
+ servings
Mézes-almás lepény

Mézes-almás lepény

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mézes-almás lepény.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 455 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy keverőtálban keverd össze a lisztet, sót, sütőport és az őrölt fahéjat.
  • Egy másik tálban keverd el a tojásokat, az olvasztott vajat, cukrot, négy evőkanál szederlekvárt, és a tejfölt. Ezután öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára.
  • Hámozd meg az almákat és vágd őket cikkekre.
  • Vajazd ki egy közepes méretű tepsit, és fedd be az alját az almával. Simíts rá négy evőkanál szederlekvárt és szórd meg kristálycukorral.
  • Öntsd rá a tésztát, majd rakj a tetejére is almát. Locsold meg szederlekvárral és akácmézzel.
  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és süsd körülbelül 40 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy a süti kész-e.
  • Amikor kész, kapcsold le a sütőt, és hagyd a süteményt benne hűlni. Ezt követően szeleteld fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mézes-almás lepény-hez!

Tápérték

Kalória: 455kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 9gZsír: 18gTelített zsír: 10gTrans Fat: 1gKoleszterin: 122mgNátrium: 376mgKálium: 194mgÉlelmi rost: 3gCukor: 29gVitamin A: 622IUVitamin C: 4mgKalcium: 135mgVas: 1mg
Keyword mézes, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!