A tejfölt a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne. Itt vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró!
Egy tálba kimérjük a kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és a tojást beleütjük. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle. Letakarva meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A bacont és a sonkát apró kockákra vágjuk, lepirítjuk, és megborsozzuk. A fokhagymát összezúzzuk, és a vajon megfuttatjuk. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk,gyűrűire szedjük.
Ha megkelt a tészta, 2 részre osztjuk. Egyenként vékony, kb. 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
Először a fokhagymás vajjal, majd a tejföllel megkenjük. Rászórjuk a pirított húst és a lila hagymát, meghintjük reszelt sajttal, és szorosan összetekerjük.
Trapéz alakú kis párnákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva még fél órát kelesztjük. Végül a tetejüket megkenjük tojással, és szezámmaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on nagyjából 25 perc alatt megsütjük.