Go Back
+ servings
Kakukkfüves-gombakrémleves

Kakukkfüves-gombakrémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakukkfüves-gombakrémleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 1 óra 30 perc
Teljes idő 1 óra 50 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre
Kalória 337 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A gombát megpucoljuk, félbevágjuk, majd 2 mm vékonyra szeljük. A hagymát összevágjuk, megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított gombát, megsózzuk, borsozzuk, majd "zsírjára" sütjük.
  • Mikor már majdnem pirul, a tejfölt kikeverjük, egy kevés vízzel és a kanál mustárral, hozzáöntjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  • A turmixolás után hígítjuk a kívánt mennyiségre, egy-egy csipet kakukkfűvel és rozmaringgal megbolondítjuk. Ha nem elég sűrű, egy evőkanál keményítőt vízben elkeverünk hozzáöntjük, összeforraljuk. A rozmaringgal, és a kakukkfűvel nagyon csínnyán kell bánni, mert nagyon intenzív ízűek.
  • Tálalásnál lehet levesgyönggyel, sajtos pirítóssal kínálni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kakukkfüves-gombakrémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 337kcalSzénhidrát: 23gFehérje: 8gZsír: 26gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gKoleszterin: 65mgNátrium: 778mgKálium: 783mgÉlelmi rost: 4gCukor: 9gVitamin A: 909IUVitamin C: 11mgKalcium: 177mgVas: 2mg
Keyword leves
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!