Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Batátakrémleves
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Batátakrémleves.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
5
perc
perc
Sütés/főzés
25
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
leves
Konyha
fúziós
Mennyiség
4
főre
Kalória
581
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
batáta
2
db
vöröshagyma
3
gerezd
fokhagyma
1
csomó
petrezselyem
1
liter
zöldségalaplé
2
dl
tejszín
só
fekete bors
őrölt
olívaolaj
ízlés szerint
tökmag
ízlés szerint
Elkészítés
Az előkészületek során hámozzuk meg a batátát, majd vágjuk kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk fel.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.
Dobjuk bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
Adjuk hozzá a batátát és a zöldségalaplevet, majd forraljuk fel.
Amikor a batáta megpuhult, vegyük le a tűzről, majd pépesítsük botmixerrel.
Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
Az elkészült batáta krémlevest tálaljuk tökmaggal megszórva.
Megjegyzés
Jó étvágyat a
Batátakrémleves
-hez!
Tápérték
Kalória:
581
kcal
Szénhidrát:
60
g
Fehérje:
8
g
Zsír:
33
g
Telített zsír:
14
g
Többszörösen telítetlen zsír:
3
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
15
g
Trans Fat:
0.003
g
Koleszterin:
57
mg
Nátrium:
647
mg
Kálium:
1109
mg
Élelmi rost:
9
g
Cukor:
14
g
Vitamin A:
37409
IU
Vitamin C:
30
mg
Kalcium:
150
mg
Vas:
3
mg
Keyword
batáta, Batátakrémleves, fekete bors, fokhagyma, Olívaolaj, Petrezselyem, só, tejszín, Tökmag, vöröshagyma, Zöldségalaplé
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!