Go Back
+ servings
Sűrű narancssárga batátakrémleves tálalva fehér tányérban, díszítve pirított tökmagokkal.

Batátakrémleves

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Batátakrémleves.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás leves
Konyha fúziós
Mennyiség 4 főre
Kalória 581 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az előkészületek során hámozzuk meg a batátát, majd vágjuk kisebb darabokra.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk fel.
  • Forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd adjunk hozzá egy kevés olívaolajat.
  • Dobjuk bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranybarnára.
  • Adjuk hozzá a batátát és a zöldségalaplevet, majd forraljuk fel.
  • Amikor a batáta megpuhult, vegyük le a tűzről, majd pépesítsük botmixerrel.
  • Adjuk hozzá a tejszínt, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal.
  • Az elkészült batáta krémlevest tálaljuk tökmaggal megszórva.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Batátakrémleves-hez!

Tápérték

Kalória: 581kcalSzénhidrát: 60gFehérje: 8gZsír: 33gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 57mgNátrium: 647mgKálium: 1109mgÉlelmi rost: 9gCukor: 14gVitamin A: 37409IUVitamin C: 30mgKalcium: 150mgVas: 3mg
Keyword batáta, Batátakrémleves, fekete bors, fokhagyma, Olívaolaj, Petrezselyem, só, tejszín, Tökmag, vöröshagyma, Zöldségalaplé
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!