Go Back
+ servings
Bolognai metélt

Bolognai metélt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bolognai metélt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra 40 perc
Teljes idő 1 óra 55 perc
Fogás főétel
Konyha Olasz
Mennyiség 4 főre
Kalória 714 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Olajat hevítek egy serpenyőben és hozzáadom az aprított hagymát, zellert, sárgarépát, jól elkeverem és 5 percig pirítom .
  • Beleteszem a darált húst is és átpirítom az egészet.
  • A vörösborral felöntöm és 5- 7 percig főzöm együtt, s ezután teszem bele a paradicsomot is.
  • Sózom és borsozom majd legalább 1-1. 5 órán át lassú tűzön főzöm.
  • A tésztát sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
  • A tésztát tányérra rakom, rászedek egy adagot a raguból és a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bolognai metélt-hez!

Tápérték

Kalória: 714kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 27gZsír: 25gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 70mgNátrium: 690mgKálium: 868mgÉlelmi rost: 6gCukor: 8gVitamin A: 4151IUVitamin C: 24mgKalcium: 119mgVas: 3mg
Keyword tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!