Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bolognai metélt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bolognai metélt.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
15
perc
perc
Sütés/főzés
1
óra
óra
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
55
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Olasz
Mennyiség
4
főre
Kalória
714
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
25
dkg
sertéshús
darált
2
evőkanál
olaj
3
evőkanál
vaj
1
db
vöröshagyma
1
db
zeller
szár
1
db
sárgarépa
2
dl
vörösbor
40
dkg
paradicsom
apróra vágva
só
fekete bors
1/2
csokor
petrezselyemzöld
40
dkg
metélt tészta
3
evőkanál
parmezánsajt
reszelt
Elkészítés
Olajat hevítek egy serpenyőben és hozzáadom az aprított hagymát, zellert, sárgarépát, jól elkeverem és 5 percig pirítom .
Beleteszem a darált húst is és átpirítom az egészet.
A vörösborral felöntöm és 5- 7 percig főzöm együtt, s ezután teszem bele a paradicsomot is.
Sózom és borsozom majd legalább 1-1. 5 órán át lassú tűzön főzöm.
A tésztát sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
A tésztát tányérra rakom, rászedek egy adagot a raguból és a tetejét megszórom reszelt parmezánnal.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Bolognai metélt-hez!
Tápérték
Kalória:
714
kcal
Szénhidrát:
85
g
Fehérje:
27
g
Zsír:
25
g
Telített zsír:
11
g
Többszörösen telítetlen zsír:
2
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
9
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
70
mg
Nátrium:
690
mg
Kálium:
868
mg
Élelmi rost:
6
g
Cukor:
8
g
Vitamin A:
4151
IU
Vitamin C:
24
mg
Kalcium:
119
mg
Vas:
3
mg
Keyword
tészta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!